Sportprofessional - Sportsa
15284
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15284,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Sportprofessional

VOOR JOU

Wealth planning voor sport professionals

Een Wealth planning  is een integraal plan van aanpak vanuit een totaal benadering, met als doel jouw welvaart en welzijn goed in te richten en te monitoren vanuit een financiële basis.

Het is geweldig om op jonge leeftijd een passie te hebben waar je je beroep van kunt maken. Je gaat voor het maximale resultaat. Je investeert al je passie, energie en tijd om de beste te worden in je vak. Je investeert een aantal mooie jaren van je leven. Je realiseert je ook dat het leven als topsporter tijdelijk is en dat je in de toekomst voor een andere carrière gaat kiezen.

Het is van groot belang dat je tijdens je actieve sportcarrière verstandig met je geld omgaat. Zodanig verstandig dat je tijdens je carrière en na je sportcarrière financiële rust hebt.

De prestaties tijdens je sportcarrière nemen toe wanneer je uitsluitend hoeft te focussen op je sportcarrière en wetende dat het met je vermogen en financiële toekomst goed zit. Hoe fijn is het om te weten dat er na je actieve carrière een spaarpot met geld staat waar je over kunt beschikken en waarmee je een prettig en zorgeloos leven kunt leiden.

Wij begrijpen als geen andere de problematiek waar een topsporter mee te maken krijgt. Wij begrijpen dat je het fijn vindt om één vertrouwenspersoon te hebben die alleen jouw belangen dient.

Wat wij doen is jou financiële rust geven zodat jij je volledig kan richten op je sportcarrière en dat je borging hebt dat het geld dat je verdient omgezet wordt naar vermogen dat alleen jouw doelstellingen dient.

Financiële rust begint met het hebben van een plan, omdat dit plan ruimer is dan alleen vaktechnische onderdelen, spreken wij liever van een Wealth plan dan van een vermogens- of financieel plan. Het gevolg van het maken en onderhouden van een plan is dat er een proces opgang komt. Het proces van de bewustwording is een essentieel onderdeel van de uiteindelijke financiële rust die hierdoor ontstaat.

 

Een Wealth plan bouwen wij rondom vijf invalshoeken:

1. Jij en je naasten

2. Wonen

3. Werken

4. Genieten 

5. Dromen

 

Meestal is de aandacht voor deze vijf invalshoeken niet in balans. Visueel ontstaat dan de volgende situatie.

Om allerlei redenen mis je het inzicht en overzicht. Uitstel gedrag en het gevoel  dat komt later wel is een veel gehoord excuus. De volgende situatie is hier kenmerkend voor

Stel je gaat heerlijk met je gezin twee weken op vakantie. De eerste dag wordt je wakker en moet je even nadenken waar je bent. O heerlijk, de vakantie is begonnen, twee heerlijke weken. Na de eerste week zit je heerlijk op een terras te genieten van een lunch en mooie wijn. Alle tijd nog. En in eens is de 2de week voorbij en zit je in het vliegtuig naar huis. Wat is die tweede week snel gegaan.

De meeste mensen zitten met hun financiële planning in de tweede week. Uitstel gedrag met betrekking tot financiële vraagstukken komt veel voor. We leven te veel in de waan van de dag. Door er juist even uit te stappen, zaken goed te regelen en je financiën af te stemmen op je dromen duurt de vakantie gewoon langer. Het 5i-model van Sportsa helpt hierbij.

 

5 i -Model

Wij zetten je wensen en dromen centraal. Vervolgens combineren wij de financiële bouwstenen op een realistische en eerlijke wijze. Hierdoor ontstaat er evenwicht waarmee jou persoonlijke welvaart en welzijn beter gediend wordt. Wij doen dit volgens het 5 i model.

 

Deze vijf invalshoeken kunnen veel vragen oproepen. Sommige vragen heb je nu al, sommige zijn latent en halen we naar boven tijdens ons gesprek. Zonder volledig te kunnen zijn, komen wij de volgende vragen en aandachtspunten regelmatig tegen.

 

Jij en de mensen om jou heen

Hoe ziet jouw privé leven eruit? Voor wie ben je verantwoordelijk, welke verplichtingen heb je voor jezelf en voor je naasten, hoe is de zorg geregeld voor je partner en de kinderen wanneer je wegvalt? Wat zijn de gevolgen voor jou en jouw naasten bij arbeidsongeschiktheid en werkeloosheid? Wat betekent een bedrijfsmatige achteruitgang van jouw bedrijf voor jou en voor jouw naasten? Verdienen schenkings- en erfrechtsaspecten aandacht, in welke mate spelen huwelijkse voorwaarden en samenlevingsaspecten een rol? Je weet dat je moet beleggen om rendement te maken, maar hoe beperk je de risico’s?

 

Werken

Wat voor werk doe je het liefst, gaat het om een zo hoog mogelijk inkomen of vooral om plezier in je werk? Wil je graag minder gaan werken of ander werk gaan doen? Wat betekent dit financieel voor jou en je naasten? Wat betekent ongewenste werkeloosheid financieel voor jou? Wat zijn de privé gevolgen wanneer het langere tijd minder gaat met je bedrijf? Welke out-of the box oplossingen zijn hiervoor en hoe werkt dit door op jouw privé situatie? Hoe zit je pensioensituatie in elkaar, zijn er pensioenbreuken, hoe kun je je pensioen verbeteren? Zijn de aannames van je pensioenvoorziening realistisch? Kan ik mijn levensstijl handhaven als ik met pensioen ga?

En specifiek voor ondernemers; Hoe zet je een BV-structuur in elkaar die maximaal tegemoet komt aan je privé wensen?

 

Wonen

Hoe is je woonsituatie? Welke woonsituatie past het best bij je, wil je echt groter gaan wonen of past kleiner wonen beter bij je wensen? Ga je nu wel of niet de hypotheek aflossen en rendeert die spaarpolis wel goed? Is rentemiddeling zinvol, moet ik de rente kort of lang vast zetten?

 

Genieten

Kun je genieten? Wat betekent genieten voor jou? Is dit een Porsche of is dit een extra vrije dag per week? Waar krijg je stress van en wat kan je doen om dit te vermijden? Hoe ga je om met risico’s? Zit er een verschil in je rationele risico en in je emotionele risico beleving en welke rol speelt dit voor het kunnen genieten?

 

Dromen

Als kind had je dromen. Het is belangrijk om deze dromen weer te activeren. Dromen geven energie. Met de juist aanpak zijn dromen te realiseren. Misschien niet binnen 1 jaar maar veelal wel binnen een aantal jaren. Wanneer je je droom SMART formuleert gaan wij je met de juist aanpak helpen.

 

Wat levert een Wealth planning je op:

1. Financiële rust door overzicht en inzicht

2. Meer genieten en minder zorgen om geld en vermogen

3. Besparingen en een beter rendement

4. Het beter kunnen realiseren van je doelstellingen en dromen

 

Sportsa is geen zaakwaarnemer. Wij zijn jouw vermogensadviseur die je coacht om op een veilige en verstandige wijze met je vermogen om te gaan.

 

Sportsa is volledig onafhankelijk. Wij zijn niet verbonden aan een bank.
Wil je weten wat wij voor jou kunnen doen, bel ons dan op 085-3035732 of e-mail ons op info@sportsa.nl De kosten van het kennismakingsgesprek zijn voor onze rekening.

Het is van groot belang dat je tijdens je actieve sportcarrière verstandig met je geld omgaat. Zodanig verstandig dat je tijdens je carrière en na je sportcarrière financiële rust hebt.

De prestaties tijdens je sportcarrière nemen toe wanneer je uitsluitend hoeft te focussen op je sportcarrière en wetende dat het met je vermogen en financiële toekomst goed zit. Hoe fijn is om te weten dat er na je actieve carrière een spaarpot met geld staat waar je over kunt beschikken en waarmee je een prettig en zorgeloos leven kunt leiden.

Dat is wat wij voor je doen.

 • 1.

  Wij adviseren je hoe je vermogen het best kunt investeren

 • 2.

  Wij zorgen dat je overzicht hebt over je vermogen

 • 3.

  Wij leggen je op een eenvoudige manier uit hoe vermogensadvies werkt.

 • 4.

  Wij helpen je je doelstellingen te bereiken