visie - Sportsa
15338
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15338,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

visie

Visie

Kies voor intelligent beleggen

 

De beleggingsvisie van Sportsa is dat intelligent beleggen vooral beleggen is met een duidelijk en realistisch doel. Pas wanneer dat duidelijk is, kunnen de juiste belegginscategorieën en de juiste beleggingsfondsen geselecteerd worden.

 

Met Doel-Beleggen maximaliseer je de kans om je doelen te bereiken.

 

Ons vermogensadvies- en coaching staat in teken van het maximaliseren van de kans om je doel te bereiken.

 

Dit betekent dat er extra aandacht is voor:

 

  • Langjarig inzicht in risico’s.
  • Inzicht in de ontwikkeling van beleggingscategorieën.
  • Realistische en verantwoorde aannames.
  • Zorgvuldige bepaling van het risicoprofiel.
  • Daarna volgt het “inkleuren” van het advies met de juiste beleggingscategorieën en de juiste fondsen of indices.

 

In de basis, en zeker bij een vermogensstructuur die gericht is op lange termijn groei, hebben wij een voorkeur voor slimme index oplossingen. Bij de samenstelling van de vermogensstructuur worden verschillende categorieën gecombineerd om een zo gunstig mogelijke rendement- en risico verhouding te behalen.

 

Minder vaak, maar het komt wel steeds meer voor, is vermogensgroei niet de doelstelling. Het gaat dan om een inkomen te verkrijgen uit het vermogen. Om dit te realiseren is een andere inrichting van het vermogen nodig. Het gaat dan meer om directe inkomsten uit fondsen of vastgoed. Dit stelt specifieke eisen aan de vermogensstructuur. Een structuur die gericht is op een meer absoluut rendement.

 

Dynamische asset mix fondsen en fondsen die waarde of volatiliteit beperkend gedreven zijn kunnen een waardevolle bijdrage leveren aan de inkomensdoelstelling.

 

Waarde beleggen en low volatility zijn geen absoluut rendement gedreven strategieën. Waarde beleggen en low volatility zijn twee verschillende namen voor twee verschillende stijlen. Toch passen beide beleggingsstrategieën in de vermogensstrategie van Doel-Beleggen. Bij Doel-Beleggen gaat het om creëren van kansen om het behalen van je doel zo groot mogelijk te maken. Aandelen categorieën met een laag volatiliteit risico passen beter in deze strategie dan bijvoorbeeld wereldwijde benchmark van de MSCI.

 

Bij Waarde beleggen worden juist bedrijven opgenomen met een voorspelbare winstgroei in volwassen markten. Vaak zijn het bedrijven met een lage koers/winst verhouding met als gevolg dat er een veiligheidsmarge in de koers zit gesloten. Veelal worden deze bedrijven gevonden in de sectoren voedingsmiddelen, distributie en in de basisindustrie. Het beter voorspelbare karakter zorgt ervoor dat de volatiliteit lager is waardoor koersschommelingen minder groot zijn dan bij bijvoorbeeld de MSCI.