Lagere kosten - Sportsa
16306
page-template-default,page,page-id-16306,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Lagere kosten

lagere kosten

Banken en vermogensbeheerders praten niet graag over kosten. Dat is niet onlogisch, want meestal zijn ze veel te duur. Daarnaast worden kosten vaak op verschillende plaatsen neergezet zodat ze niet allemaal opvallen. Net als de AFM zijn wij een voorstander om de kosten te benaderen vanuit het begrip total cost of ownership (TCO). Overigens is het niet automatisch zo dat een belegging met de laagste TCO de beste belegging is. Er zijn tal van kwalitatieve aspecten die een hogere TCO rechtvaardigen. De meest belangrijke is zonder meer de risicobeperking van een belegging. Dat kunnen goed bestede kosten zijn.

 

Feit blijft wel dat wij als adviseur zeer gebrand zijn om onnodige kosten te elimineren. Onnodige kosten zullen het rendement van je investering verlagen. Het verschil van 7% of 4% netto rendement heeft vanzelfsprekend invloed op je uiteindelijke beleggingsresultaat.

 

Er zijn veel dure beleggingsfondsen die eigenlijk het geld niet waard zijn om in te investeerden. Wij screenen elke beleggingsportefeuille op overbodige kosten en kunnen daarom veel geld besparen. Wij selecteren alleen fondsoplossingen met zinvolle en/of lage kosten.